Επιτυχημένη Ιατρική Ημερίδα από το Νοσοκομείο Metropolitan General στο Ναύπλιο

Στις 12 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Βουλευτικό του Ναυπλίου ιατρική ημερίδα, που οργανώθηκε από το Νοσοκομείο Metropolitan General και τον εκπαιδευτικό οργανισμό Heal Academy Αγαπητέ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας.

Η θεματολογία της ημερίδας επικεντρώθηκε σε δύσκολα κλινικά προβλήματα, με τίτλο: «Λειτουργικές Παθήσεις Πεπτικού και Κλινικά Διλήμματα Ουροποιητικού Συστήματος». Στην ημερίδα μίλησαν διακεκριμένοι επιστήμονες με σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση παθήσεων του πεπτικού και του ουροποιητικού συστήματος.

Ο κ. Ιωάννης Βίρλος, Διευθυντής Χειρουργικής και εξειδικευμένος χειρουργός παχέος εντέρου, ορθού και πρωκτού, ανέπτυξε τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης της ακράτειας κοπράνων, εστιάζοντας στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, όπως η νευροδιέγερση του 3ου ιερού νεύρου, που προσφέρει μακροχρόνια και αποτελεσματική λύση σε πολλούς ασθενείς, οι οποίοι συχνά βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό.

Ο κ. Θεοδόσιος Πάρχας, Διευθυντής Γαστρεντερολογίας, παρουσίασε διαγνωστικούς αλγόριθμους για τη σύγχρονη αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων του γαστρεντερικού συστήματος, όπως το ευερέθιστο έντερο και η χρόνια δυσκοιλιότητα.

Ο κ. Βασίλειος Κουφομιχαήλ, Διευθυντής Γυναικολογίας με εξειδίκευση στην ουρογυναικολογία, ανέπτυξε τις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων, με έμφαση στην ανόρθωση της ουρήθρας ως επέμβαση μιας ημέρας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Χαράλαμπος Γώγος, ως τελευταίος ομιλητής, παρουσίασε τη σύγχρονη αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων, λαμβάνοντας υπόψη την ανθεκτικότητα σε διάφορα αντιβιοτικά. Παρουσίασε κλινικά σενάρια που αφορούσαν διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η ημερίδα ξεκίνησε με πρόλογο από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, κ. Κώστα Κατσαρό, και την παρακολούθησαν μέλη του συλλόγου, νοσηλευτές και το ευρύ κοινό.

Εικόνα από  «Εξετάσεις - 3
Εικόνα από  «Εξετάσεις - 4
Εικόνα από  «Εξετάσεις - 3
Εικόνα από  «Εξετάσεις - 4