Eπαναπιστοποίηση για το Κέντρο Αριστείας Χειρουργικής Aποκατάστασης Κηλών του Metropolitan General

Το Metropolitan General ολοκλήρωσε με επιτυχία την επαναπιστοποίηση του ως Κέντρο Αριστείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Κηλών Κοιλιακού Τοιχώματος (Center of Excellence in Hernia Surgery) του Metropolitan General από το διεθνή φορέα χειρουργικών πιστοποιήσεων Surgical Review Corporation (SRC).

Ο SRC επικύρωσε εκ νέου την υψηλή ποιότητα και ασφάλεια που εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια της χειρουργικής αντιμετώπισης του ασθενούς: από την αρχική συμβουλευτική, τη διάγνωση, την επέμβαση, τη νοσηλεία μέχρι και την μετεγχειρητική πορεία και παρακολούθησή του (follow up).

Παράλληλα, επαναπιστοποιήθηκαν ως “Master Surgeons” οι εξειδικευμένοι χειρουργοί του Κέντρου, Δρ. Φώτης Αρχοντοβασίλης και Δρ. Χαράλαμπος Σπυρόπουλος για την αριστεία των χειρουργικών χειρισμών τους.

H διαδικασία της επαναπιστοποίησης, η οποία έγινε σε συνέχεια της αρχικής πιστοποίησης που έλαβε το Metropolitan General το 2021, περιλάμβανε αξιολόγηση της εμπειρίας και κατάρτισης των χειρουργών, του υψηλού ποσοστού επιτυχίας και ασφάλειας των επεμβάσεων κήλης, της άριστης εκπαίδευσης του προσωπικού και των αυστηρών πρωτοκόλλων που εφαρμόζονται από το Κέντρο.

Μέσα στα πλαίσια αυτής πραγματοποιήθηκε και επιτόπια επιθεώρηση στους χώρους της Κλινικής από διεθνούς εμπειρίας επιθεωρητή του SRC που περιλάμβανε επίσκεψη στις χειρουργικές αίθουσες, τους νοσηλευτικούς ορόφους, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με το ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της Κλινικής.

Οι συνεχείς διακρίσεις και πιστοποιήσεις του Metropolitan General και των ιατρών του αναδεικνύουν τη δέσμευση του θεραπευτηρίου στη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα πάντα με τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές.